Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Τ'όνειρο ενός γελοίου

Ο τίτλος της ανάρτησης είναι ο τίτλος ενός εκ των τριών διηγημάτων του Ντοστογιέφσκη που περιέχει ένα βιβλιαράκι που πήρα, τα άλλα δύο διηγήματα είναι το Μια αξιοθρήνητη ιστορία και το Παλιάτσος, πήρα και ένα ακόμα βιβλίο, το Λευκές Νύχτες, επίσης του Φιοντόρ Μιχαήλοβιτς, ειδικά για το λευκές νύχτες χάρηκα πάρα πολύ που το βρήκα, το έψαχνα για καιρό και πριν λίγες μέρες μιλούσα για αυτό, οπότε η στιγμή που το βρήκα σήμερα στο ράφι του βιβλιοπωλείου ήταν πολύ χαρούμενη:) btw το βιβλιοπωλείο που τα πήρα είναι το βιβλιοβάρδια, κατεβαίνοντας την Ναυαρίνου, έχει ωραία βιβλία σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές αν ποτέ περάσατε από εκεί και είδατε τις προσφορές που έχει στην βιτρίνα και δεν βρήκατε κάτι που σας αρέσει μπορείτε να περάσετε μέσα και να βρείτε και άλλες προσφορές.. συχνά περνούσα από εκεί κοιτούσα μόνο την βιτρίνα και έφευγα δεν μου πέρασε η ιδέα πως ίσως μέσα έχουν και άλλα βιβλία lol λοιπόν.. σήμερα θα ξεκινήσω το βιβλίο με τα τρία διηγήματα που δεν έχω διαβάσει(αν και το μια αξιοθρήνητη ιστορία όπως το ξεφύλλισα μου φάνηκε γνωστό το όνομα ενός χαρακτήρα) και θα αφήσω τις λευκές νύχτες που έχω διαβάσει στο παρελθόν για μια επόμενη μέρα ή νύχτα. Το μια αξιοθρήνητη ιστορία ίσως το έχω διαβάσει με διαφορετικό τίτλο.. το ξεφύλλιζα όπως έγραψα παραπάνω και έπεσα πάνω στο όνομα Ψελδωνύμωφ, αν πετύχω μέσα μια συζήτηση αυτού του ψελδωνύμωφ με κάποιον άλλο που του λέει πως το όνομα του μάλλον είναι παραφθορά της ελληνικής λέξης Ψευδώνυμο τότε σίγουρα το έχω διαβάσει αν και δεν θυμάμαι τίποτα απολύτως από την ιστορία. Όπως έβλεπα εκεί τα βιβλία παρατήρησα πως το Φτωχοί του Ντοστογιέφσκη εκεί το είχαν ως φτωχόκοσμο και από ότι είδα στο ίντερνετ μάλλον με αυτόν τον τίτλο είναι πιο γνωστή η ιστορία. Στο ράφι εντόπισα ένα yet another unknown διήγημα του Ντοστογιέφσκη με τίτλο μια αινιγματική αυτοκτονία, και θα είναι η επόμενη αγορά μου ελπίζω σύντομα(4 ή 5 Ευρώ το είχε)


θα διαβάζω αυτά και θα περιμένω τις Λευκές Νύχτες.. μήπως να αρχίσω από αυτές;


ακολουθούν φώτο!

από πίσω φαίνεται λιγάκι η επιφάνεια εργασίας μου αλλά δεν είχα καταλληλότερο μέρος να τα στηρίξω, τα εξώφυλλα δεν λένε και πολλά αλλά αυτό δεν λέει τίποτα όλη η μαγεία βρίσκεται στις λέξεις. Λοιπόν.. αυτά για σήμερα και καλό μου διάβασμα:)

ΥΓ ακόμα να δω το Public Enemies...

2 σχόλια:

  1. Σου εύχομαι καλή ανάγνωση!:)ενώ όσον αφορά την αγορά ενός καινούριου βιβλίου θα σε συμβούλευα να μην επιλέξεις τελικά το "μια αινιγματική αυτοκτονία"... δεν νομίζω να είναι ό,τι καλύτερο για σένα αυτήν την περίοδο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παρά το σχόλιο σου φίλε μου "The Great Tird King" (ποιό μικρό όνομα δεν μπορούσες να βρείς;) το επόμενο βιβλίο που θα αγοράσω θα είναι το μια αινιγματική αυτοκτονία και θα είσαι και εσύ παρόν:Ρ μπορεί να είναι κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που μας κάνει ο τίτλος να φανταζόμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή