Τρίτη 11 Μαΐου 2010

όνειρα ή ασυναρτησίες

προσπαθώ εδώ και ώρα να κοιμηθώ αλλά οι σκέψεις δεν με αφήνουν, νομίζω πως κατέληξα κάπου και ήθελα να το ανακοινώσω, ελπίζω μετά την ανακοίνωση να καταφέρω να κοιμηθώ.. (πρέπει στις 9:20 να ξυπνήσω..)
λοιπόν... το πράγμα με την Σχολή μου δεν πάει καθόλου καλά και οι συνθήκες όπως έχω αναφέρει δεν μου επιτρέπουν να φύγω από την δουλειά μου τώρα και να αφιερωθώ σε αυτήν σε μια ύστατη προσπάθεια να κάνω κάτι..
και αφού επιπλέον δεν μου αρέσει το αντικείμενο αυτό.. ίσως δεν πρέπει να το κουράζω άλλο το πράγμα; μήπως να τα παρατήσω και επίσημα; απόψε η απάντηση μοιάζει ΝΑΙ
και τι θα κάνω; θα συνεχίσω να δουλεύω.. και θα φυλάξω κάποια χρήματα ωστέ τον Σεπτέμβρη να μπορέσω να γραφτώ σε κάποια σχολή μαγειρικής, σε κάποιο Ι.Ε.Κ (αν ξέρει κανείς ποιο είναι πιο καλό στο αντικείμενο της μαγειρικής τέχνης ας μου πει..)
λοιπόν αυτές είναι οι σκέψεις μου, ελπίζω να μπορέσω να κοιμηθώ τώρα
ίσως τόσο καιρό ήμουν δυστυχισμένος γιατί πήγαινα κόντρα σε αυτό που η ζωή ήθελε για μένα, αν γίνουν τα πράγματα όπως τα σκέφτομαι τώρα ίσως μια ζωή γεμάτη ευτυχία με περιμένει, ποιος ξέρει; πάντως περισσότερο δυστυχισμένος από ότι είμαι τώρα δεν νομίζω να είμαι
Υ.Γ δεν πιστεύω πως η ζωή θέλει τίποτα από κανέναν μας, είναι απλά σχήμα λόγου :ΡΡ
Υ.Γ 2 αν τελικά γραφτώ σε σχολή μαγειρικής θα αλλάξω το τουρμπάνι (έτσι δεν λέγεται;) του commentator και θα το κάνω σκούφο chef :) πωπω.. και μετά θα γράφω για το τι κάναμε στην σχολή.. και συνταγές.. και το πόσο γρήγορα μαθαίνω lol όνειρα.. αναρωτιέμαι πως θα μου φαίνονται όλα αυτά αύριο..

10 σχόλια:

  1. Πιστεύω ότι αν νιώθεις πως αυτή η απόφαση είναι αυτό που θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα, τότε να το κάνεις. Αν δεν σε ικανοποιεί αυτό που σπουδάζεις τώρα, τότε δεν έχει νόημα..
    Εγώ ξέρω καλές σχολές, αλλά είναι στην Αθήνα οπότε δεν μπορώ να βοηθήσω!
    Α, εγώ ανυπομονώ να έρθει αυτή η στιγμή! Να μας γράψεις καμιά καλή συνταγή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και γιατί όχι commentator? Αφου η γαστρονομία είναι μια τέχνη που σε ικανοποιεί, γιατί να σπουδάσεις κάτι που απλώς φαίνεται ή ακούγεται ωραίο? (υποθέτω). Εξάλλου, αυτή τη δουλειά που θα σπουδάσεις θα την κάνεις μιά ζωή. Ας είναι κάτι που πραγματικά αξίζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ήμουν σε ιεκ για τρία χρόνια, ξέρω πολύ καλά λοιπόν να σε κατοπίσω, απλά για μην θεωρηθεί διαφήμιση θέλεις να μου στείλεις ένα μήνυμα με ότι απορίες έχεις για να σε βοηθήσω?
    Νομίζω ότι έχεις πάρει την καλύτερη απόφαση με το να ασχοληθείς με αυτό που σου αρέσει! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δεν υπάρχει δυνατότητα αποστολής μηνύματος.. για πες μου τις απόψεις σου δεν νομίζω να θεωρηθεί διαφήμιση από κανέναν.. και εγώ πιστεύω πως θα είναι το πιο καλό για μένα να ασχοληθώ με αυτό το αντικείμενο, επειδή μου αρέσει πολύ και πιστεύω πως μπορώ να κάνω όμορφα πράγματα σε αυτόν τον τομέα! βασικά δεν ξέρω ποιο ΙΕΚ είναι καλύτερο σε αυτόν τον τομέα.. τώρα έκανα και μια έρευνα και είδα και άλλες σχολές εκτός από ΠΑΣΤΕΡ, ΔΕΛΤΑ και αυτά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γλύκα, σε ευχαριστώ, και πραγματικά αυτή η απόφαση με κάνει να νιώθω καλά.. για τις σχολές πρέπει να βγω στην γύρα μάλλον.. και επίσης θεωρώ πως η σχολή μπορεί να σου μάθει κάποια πράγματα, μετά είναι η όρεξη που έχεις για ψάξιμο και το που θα δουλέψεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κέβιν, μου αρέσει ο ενθουσιασμός σου για αυτές τις μελλοντικές συνταγές :)
    θυμάσαι σε κάποιο ποστ που γράφαμε κάτι όνειρα; εσύ μια αλυσίδα εστιατορίων, τύπου Γαλλικού μπιστρό, σε όλες τις μεγαλουπόλεις.. εγώ τότε έλεγα πως θα κάνω αλυσίδα fast food, δεν το αλλάζω αλλά θα έχω και ένα gourmet εστιατόριο έτσι για το κύρος μου :Ρ πραγματικά είμαι ενθουσιασμένος με την προοπτική αυτή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαίρομαι πραγματικά που σε ενθουσιάζει αυτό! Είναι πολύ καλό σημάδι, και δείχνει ότι πραγματικά πρέπει να το κάνεις!
    Να φτιάξεις την αλυσίδα, και αν ποτέ δεν πετύχω στα δικά μου σχέδια να με προσλάβεις στο gourmet (μέχρι να μαζέψω λεφτά και να ανοίξω τα δικά μου φτερά και να γίνουμε ανταγωνιστές!!!χαχα)

    Πέραν της πλάκας, στο εύχομαι ολόψυχα.. Κράτα μας ενήμερους σχετικά με το εξελίσσεται το πράγμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τώρα συνηδητοποίησα πως δεν μπορείς να μου στείλεις μήνυμα, πρέπει να βρω πως το αλλάζω, λοιπόν εγώ ήμουν στο ιεκ ΑΚΜΗ για τρία χρόνια, σαν σχολή είναι αρκετά καλή και έβλεπα τους Σεφ που κάθε λίγο μας "κερνούσαν" και από κάτι και πραγματικά ήταν πολύ όμορφα! Η παστέρ πιο πολύ φημίζεται για τις ειδικότητες στα θέματα υγείας που έχει και η ΔΕΛΤΑ έχει εξίσου μεγάλο κύρος στην αγορά και νομίζω πως είναι η καλύτερη στις ειδικότητες μαγειρικης/ζαχαροπλαστικής. Νομίζω είναι λίγο ακριβότερες από τις άλλες, απλά στο ποσό που θα σου πουν να ξέρεις οτι ξεκινάνε από ψηλά για σου δώσουν το κίνητρο για παζάρι, δεν ντρέπομαι να πω πως ο πατέρας μου τους έκανε πολύ μεγάλο παζάρι και όταν ξεκίνησε η σχολή είχα από τα μικρότερα δίδακτρα, αυτό αφορά όλα τα ιεκ. Επίσης κάτι πολύ σημαντικό που εγώ θα ήθελα να το ήξερα στην αρχή, τα βιβλία και οι φωτοτυπίες που θα παίρνεις κατά καιρούς είναι δικά σου έξοδα και σε κάθε εξάμηνο θα πρέπει να πληρώνεις ένα παράβολο 45 ευρώ και φυσικά στο τέλος αφού συμπληρώσεις τα 4 εξάμηνα θα έχεις και τις εξετάσεις πιστοποίησης (88 ευρώ η συμμετοχή) για να μπορεί να αναγνωριστεί το πτυχείο σου. Τα δίδακτρα στο Ιεκ Δέλτα που ήταν μια γνωστή μου ήταν περίπου 4500 το χρόνο αλλά όπως είπα παραπάνω με ένα καλό παζάρι θα ρίξουν την τιμή τους, και μην βιαστείς να γραφτείς λέγοντας σου πως θα κλείσουν τα τμήματα και δεν θα σε παίρνουν μέτα, είναι όλα ένα μεγάλο κόλπο, όσο το καθυστερείς από μόνοι τους θα σε παίρνουν να σου λένε ότι δήθεν κέρδισες υποτροφία ή έγινε μείωση στο ποσό για να σε δελεάσουν! Εύχομαι να μην σε κούρασα και να βοήθησα κάπως την κατάσταση, για ότι άλλο θέλεις εδώ είμαστε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Kevin το οτι θα σας κρατάω ενήμερους είναι το μόνο σίγουρο:Ρ θενξ για την προσφορά σου! για να μην βγεις τελείως εκτός κλίματος θα κάνουμε ένα πιανο μπαρ!
    (btw με τον μισθό που θα σου δίνω δεν πρόκειται ποτέ να γίνουμε ανταγωνιστές:Ρ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. mantarini, πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σου, ειδικά αυτή με το παζάρι:Ρ αυτά τα 4500 μου κάθησαν κάπως.. σκεφτόμουν κάτι γύρω στα 3000.. 3000 και.., πολλά λεφτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή