Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

το soundtrack της νύχτας



αυτό το τραγούδι έπαιζε όταν μπήκα στο ταξί, επιστρέφοντας στο σπίτι, hotel california
όταν το άκουσα είπα, βρήκα τι θα βάλω σήμερα στο ποστ, αυτή είναι η μουσική της σημερινής βραδιάς
κάθε φορά που τελειώνει κάτι, μία έξοδος.. η δουλειά ή οτιδήποτε άλλο κάθομαι στον δρόμο της επιστροφής σιωπηλός και σκεφτικός, ρουφάω τα γεγονότα της ημέρας, τα συναισθήματα τις εικόνες και τα αφήνω μέσα μου να καθήσουν, ξέρω πως από αυτά θα γεννηθεί κάτι.
η σημερινή νύχτα ήταν πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα, όταν ξεκίνησε με το μήνυμα, είχα μια πολύ διαφορετική ιδέα για το πως θα εξελίσσονταν τα πράγματα
θα πηγαίναμε κάπου εγώ και Εκείνη, θα πίναμε θα μιλούσαμε θα γελούσαμε και θα φεύγαμε έχοντας ζήσει ο καθένας κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που έζησε ο άλλος, μια τυπική έξοδός μας δηλαδή.
τα πράγματα άλλαξαν όταν αποφάσισα να προσκαλέσω και μια κοινή μας γνωστή..
πως μου ήρθε αυτό; τελείως αντίθετο με αυτό που φυσιολογικά θα ήθελα, να την έχω αποκλειστικά δική μου χωρίς τρίτους..
το έκανα όμως και αποδείχθηκε σοφή απόφαση
είχαμε τον δικό μας χρόνο μέχρι να έρθει η άλλη κοπέλα και όταν ήρθε, με έκανε να είμαι πιο χαλαρός και να φύγει η ένταση που νοιώθω όταν είμαι μόνος με Εκείνη. Εκείνες τις στιγμές μιλάω για διάφορα και άσχετα, για τα πάντα εκτός από αυτό που με τρώει πραγματικά και όταν ήρθε εκείνη(όχι Εκείνη) μπόρεσα να είμαι αληθινός γιατί μαζί της δεν χρειαζόταν να αποφεύγω πια εκείνο το θέμα αλλά να συζητήσω πραγματικά για άλλα πράγματα, έξω από τον μικρό μου κόσμο
σε κάποια φάση Εκείνη έπρεπε να φύγει και έτσι έμεινα εγώ με την γνωστή μας, τότε άρχισε και το πιο ενδιαφέρον μέρος της βραδιάς, δεν ξέρω(και ακόμα απορώ) γιατί έδειξα τόση εμπιστοσύνη.. ίσως φταίνε οι μπύρες, ίσως ήταν η ανάγκη αλλά της ανοίχτηκα και της είπα όσα νοιώθω για Εκείνη, αυτά που μπορεί να φαίνονται ξεκάθαρα αλλά δεν είναι
από ότι κατάλαβα και μου είπε το υποψιαζόταν
στο τέλος της κουβέντας και αφού είχαμε αφήσει το θέμα αυτό από ώρα και εκείνη μου μίλησε για δικά της και μου χάρισε με την σειρά της την εμπιστοσύνη της, ένοιωσα πως κέρδισα μία φίλη
ίσως είναι νωρίς ακόμα να το πω αλλά δεν μπορώ να την σκέφτομαι πια σαν μια γνωστή μετά από όλα αυτά
πόσο μπορεί να αλλάξει μία συζήτηση τις σχέσεις των ανθρώπων, την ρώτησα πως θα την δω αύριο στα μάτια
θα είναι σαν να την βλέπω για πρώτη φορά και σαν να με βλέπει για πρώτη φορά
οι αρχικές μου προσδοκίες ήταν άλλες, αφορούσαν όλες Εκείνη
αλλά αυτά που έγιναν με άφησαν περισσότερο ικανοποιημένο και γεμάτο
να ανακαλύπτεις έναν άνθρωπο με τον οποίο μπορείς να συνδεθείς πραγματικά μετά από μια πολύ σύντομη γνωριμία, μοιάζει σχεδόν μαγικό
ήταν κάτι που χρειαζόμουν
ο Τζούμπεη κάθεται στο μπαλκόνι και κοιτάει κάτω στον δρόμο, δεν έχει ιδέα οτι μιλήσαμε σήμερα για αυτόν.. είναι ένα μικρό διάσημο γατάκι!

p.s ακόμα να διαβάσει το βιβλίο που της έδωσα...

15 σχόλια:

  1. εντυπωσιάζομαι να ακούω τις σκέψεις και τα συναισθήματα που αποκομίζουν οι άνθρωποι από ένα γεγονός.
    κάθε μια ύπαρξη στο χώρο είναι μοναδική. στο μέρος που ήσουν σήμερα εσύ ήταν κι άλλα άτομα καθένα από τα οποία έχει τις δικές του σκέψεις και εικόνες. το τι είδε και τι έκανε καθένας έχει εντυπωθεί με μοναδικό τρόπο μέσα του.
    πάντα καθόμουν και παρατηρούσα τα διάφορα άτομα ελπίζοντας ότι θα μάθω τι κρύβουν. λίγη από αυτήν τη μοναδικότητα.
    χαίρομαι που την μοιράζεσαι είναι πολύ σημαντικό. και με τόσο ωραίο τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πραγματικά αυτό το τόσο συνηθισμένο πράγμα, η μοναδικότητα με την οποία αντιλαμβάνεται ο καθένας μας τα γεγονότα, οι ζωες μας που συμπλέκονται και διασταυρώνονται, τα νοήματα που υπάρχουν εκεί έξω και ο καθένας ψάχνει να βρει αυτό που του ταιριάζει, μας κάνει ώρες ώρες τόση εντύπωση, αλλιώς φανταζόμουν αυτό το ποστ και αλλιώς βγήκε πάντως, μπορεί να μοιάζουν λεπτομέρεις χωρίς νόημα όλα αυτά αλλά πιστεύω πως κάτι υπάρχει, έβγαλες τίποτα από την παρατήρηση των ανθρώπων γύρω σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν ξέρω πώς φανταζόσουν το ποστ και πώς βγήκε αλλά προφανώς αυτά που λες δεν ειναι ασήμαντες λεπτομέρεις. όσο πιο πολλά τόσο πιο πλήρης η εικόνα, τόσο πιο σωστές οι παρατηρήσεις. αυτό είναι που λέω το ενυπωσιακό.
    δεν ξέρω αν θα καταλήξω σε αποτέλεσμα με την παρατήρηση. ίσως το κάνω απλά για να ταξιδέψω. ή να επιβεβαιώσω τις δικές μου σκέψεις. ή πάλι για να ακούσω όμορφα πράγματα που θα με συγκινήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πιστεύω πως τα πιο σίγουρα πράγματα που μπορεί η παρατήρηση να σου δώσει είναι τα συμπεράσματα που θα βγάλεις για τον εαυτό σου.. (δύο τελείες για να δώσω έμφαση και νόημα στις λέξεις :Ρ)
    πάω για ύπνο εγώ, καλή συνέχεια στην μελέτη σου:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. έτσι είναι μόνο που οι απαντήσεις έρχονται σχετικά αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το πιστεύω ότι πολλές φορές μπορείς να βρεις φιλίες ή "συμμαχίες" (μεταφορικά το λέω), απο εκεί που δεν το περιμένεις.. Πάντα είναι ευχάριστο το ξεκίνημα μιας νέας φιλίας..

    Δηλαδή Εκείνη δεν ξέρει τί νιώθεις εσύ για αυτήν? Λογικά θα έχεις τους λόγους σου για να μην το ξέρει φαντάζομαι.. Μμ μήπως να ανακάλυπτε το μπλογκ σου??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. την λέξη συμμαχία την σκέφτηκα και εγώ εχθές Κέβιν αλλά την απέριψα για κάποιον λόγο.. αν και είναι αληθινό, ψάχνω συμμάχους για την εκστρατεία.. μια εκστρατεία που σίγουρα θα είχε την ίδια τύχη με την εισβολή του Ναπολέοντα στην Ρωσία :Ρ
    αν ανακάλυπτε το μπλογκ μου.. περίεργη σκέψη, δεν ξέρω τι θα έκανα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ενδιαφέρον θα ήταν όμως.. Μπορεί τελικά να είχε καλή εξέλιξη.. Δεν ξέρω βέβαια λεπτομέρειες, αλλά ποτέ δεν ξέρεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μου άρεσε πολύ αυτό το ποστ φίλτατε!Μου θ΄θμισε κάποιο κεφάλαιο από βιβλίο της Ρόζαμουντ Πίλτσερ!Τρελλαίνομαι να παρακολουθώ τους ανθρώπους γύρω μου όταν βρίσκομαι έξω.Αναρωτιέμαι για τι μπορεί να συζητάνε, τι τους απασχολεί και πραγματικά έχει ενδιαφέρον!Φαντάζεσαι να βρισκόμασταν στον ίδιο χώρο κι εσύ να βρισκόσουν εκεί με Εκείνη κι εγώ σ'ένα άλλο τραπέζι και να σας παρακολουθούσα;Δεν θα επιδίωκα να σας ακούσω,απλά θα προσπαθούσα να το φανταστώ!
    Νομίζω ότι οι καλύτερες φιλίες έτσι δημιουργούνται.Οι δικές μου τουλάχιστον κάπως έτσι εγιναν,αρκεί το άλλο πρόσωπο να σου βγάλει μια ασφάλεια και οικειότητα.Μπορεί να τον ξέρεις μόνο 5 λεπτά κι όμως να καταλήξει σε μια υπέροχη φιλική σχέση!Χαίρομαι για σένα!Πέρασες καλά!

    Υ.Γ. Ένα από τα πολύ αγαπημένα μου τραγούδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να ξέρεις πως άμα στο τέλος είσαι μαζί με την κοπέλα θα πετάξω από την χαρά μου! Είναι αδικοοοοοο να μην ξέρει όλα αυτά που νιώθεις για εκείνη! Αν εμένα ο Γιώργος δεν μου μιλούσε ποτέ για το πως νιώθει για μένα και το μάθαινα με κάποιο τρόπο θα θύμωνα πάρα πολύ για τις μέρες που θα είχαμε χάσει για βλακείες...Είναι τόσο τρυφερό συναίσθημα ο έρωτας και η αγάπη που είναι εγωιστικό να το κρατάς μόνο για σένα! ουφ τα πα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Κατερίνα, λυπάμαι που δεν γνωρίζω την Πίλτσερ, τι βιβλία γράφει; θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να βρισκόσουν στο διπλανό τραπέζι και να μας παρακολουθούσες! θα με ενδιέφερε πολύ να μάθω πως φαίνεται απέξω το όλο εμ.. σκηνικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. mantarini :) τι τρελή σκέψη να ξέρω πως θα χαρείς (και το πιστεύω πραγματικά) αν εγώ και Εκείνη είμαστε ποτέ μαζί..
    έχω αναφέρει όμως και σε άλλο σχόλιο μου σε κάποιο ποστ, πως δεν επιδιώκω κάτι τέτοιο, τα πράγματα είναι λίγο περίπλοκα, μπορεί κανείς να ρωτήσει τότε, και γιατί μας πρίζεις ρε φίλε αφού δεν θέλεις να είστε μαζί; η απάντηση είναι πως δεν ξέρω.. τι θέλω από αυτήν; και από τον εαυτό μου σχετικά; να ξεκολλήσω, κάτι που όμως δεν βλέπω να γίνεται.. ουφ τα πα! :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σε αυτό το σημείο γυρνάω το κεφάλι δεξιά-αριστερά και λέω τσ τσ τσ τσ τσ, μικρό παιδί! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η Πίλτσερ γράφει κοινωνικά βιβλία κυρίως,αλλά με έναν πολύ ρομαντικό τρόπο.Η Γλύκα τα ονοματίζει ως light Άρλεκιν(αν κανω λάθος φιλενάδα διόρθωσέ με) αν και δε νομίζω να έχουν καμία σχέση!Κυρίως γυναίκες τα διαβάζουν οφείλω να πω.Δεν εχω ακούσει άντρες να τα προτιμούν...
    Είναι πάντως καλογραμμένα,με εξαιρετικές περιγραφές της φύσης και του περιβάλλοντος που κινούνται οι χαρακτήρες και θα σε κάνει να θες διακαώς να πας στην Αγγλία και τη Σκωτία για να δεις την εξοχή και τα εξοχικά σπίτια!Σε μεταφέρει σε άλλη κοινωνία αμέσως!

    Βρε καλέ μου άνθρωπε,Εκείνη χαμπαρι δεν έχει πάρει τόσο καιρό ότι σου αρεσει;Δεν το νομίζω.Ίσως μπορεί να μη σου το λέει,αλλά μάλλον το έχει καταλάβει.Από πείρα στο λέω...γυναίκα είμαι,κάτι ξέρω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @mantarini το δικό μου κεφαλι γυρνάει γύρω γύρω γύρω :Ρ
    @κατερίνα light Αρλεκιν.. mm.. δεν θα ήμουν τόσο σίγουρος πως έχει καταλάβει, η γυναικεία διαίσθηση σας είναι λίγο υπερκτιμημένη, αλλά όπως και να έχει δεν με πειράζει..
    και ένα γενικό σχόλιο.. το έχω μπιμπ το μπλογκ, το μόνο πράγμα για το οποίο μπορώ να σκεφτώ και να γράψω είναι αυτό το θέμα.. καμία λύση κανείς;;; anybody???? plz..

    ΑπάντησηΔιαγραφή