Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

το εκκρεμές του φουκώ

το δεύτερο βιβλίο του Έκο που διάβασα ποτέ μου, και το δεύτερο από τα μυθιστορήματα του. το είχα κάποτε αλλά χάθηκε.. ίσως κάποιος το δανείστηκε και δεν το επέστρεψε.. δεν θυμάμαι ακριβώς! σήμερα με έπιασε κάτι, να πάρω ένα βιβλίο.. γιατί λέω όλο δουλειά και ίντερνετ ας κάνω και κάτι διαφορετικό και είπα να πάρω αυτό το βιβλίο, έχει τόσο καιρό που το διάβασα και δεν θυμάμαι και πολλά, οπότε τώρα μην απορίσετε αν αρχίσω να γράφω συνέχεια για ροδόσταυρους Ναΐτες και μυστικές συνωμοσίες:Ρ πήρα επίσης και ένα καινούριο τετράδιο για να κρατάω τις σημειώσεις μου, καθώς θα διαβάζω, όχι μόνο αυτό αλλά γενικά.. το θέμα είναι αν θα ξεκολήσω από το ίντερνετ! θα δούμε.. btw το βιβλίο είναι τεράστιο..

5 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο βιβλίο! Το είχα διαβάσει παλιά και σκεφτόμουν να το ξαναδιαβάσω και γιατί δεν το θυμάμαι καλά αλλά και γιατί ήμουν μικρή όταν το πρωτοδιάβασα...Ο όγκος του όμωςμε τρομάζει!! Καλή ανάγνωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το η μυστηριώδης φλόγα της βασίλισσας λοάνα δεν πιστεύω ούτε εγώ πως είναι ιδιαίτερα επιτυχημένο. πρέπει να είσαι ιταλός άνω των εξήντα για να ταυτιστείς.. αν και έχει μερικά ωραία σημεία, το Όνομα του Ρόδου για εμένα είναι το κορυφαίο του βιβλίο, καταλαβαίνω γιατί μπορεί να μην σου άρεσε και να σε κούρασε αλλά είναι μάλλον θέμα γούστου και του τι σε ενδιαφέρει, αυτό το βιβλίο με έκανε να αγαπήσω των μεσαίωνα, οι θεολογικές διαμάχες, η φιλοσοφία, οι περιγραφές των ναών και τα οράματα, μπορεί να μοιάζουν να καθυστερούν την πλοκή αλλά χτίζουν τον κόσμο, δεν το διάβαζα σαν βιβλίο αλλά σαν ιστορία, είναι πολύ ζωντανό και σου μαθαίνει πολλά. τα βιβλία του Έκο είναι σαν εγκυκλοπαίδεια που δεν σου δίνει λήμματα αλλά πράγματα για να ψάξεις και σε παρακινεί να ερευνείς, αυτά.. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γειά σου doomed:) χάθηκες..
    λοιπόν να μην σε τρομάζει ο όγκος ξαναδιάβασε το αν το έχεις, εγώ εχθές κάθησα για λίγο και διάβασα 150 σελίδες, αποροφήθηκα.. μου μένουν άλλες 750.. σιγά το πράγμα:Ρ
    καθώς το διάβαζα συνειδητοποιούσα πόσα είχα ξεχάσει.. και από την μια αυτό είναι καλό γιατί με ευχαριστούν σαν να τα διαβάζω για πρώτη φορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή