Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Χριστουγεννιάτικη Ιστορία


πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, 6 μέρες ακόμα, τόσο κοντά και δεν έχω καταλάβει τίποτα από αυτά, δεν έχω κάνει κάτι χριστουγεννιάτικο, δεν περπάτησα στους στολισμένους δρόμους της πόλης δεν κοίταξα τις γιορτινά στολισμένες βιτρίνες απλά τις προσπέρασα, δεν άκουσα καν κανένα χριστουγεννιάτικο τραγούδι, μόνο πριν κανένα μήνα θυμάμαι που μουρμούριζα ένα αλλά και αυτό από λάθος μάλλον. πιο παλιά θυμάμαι να γράφω στο Irc τους στίχους από τον Ρούντολφ και η συνομιλήτρια μου να μου στέλνει την συνέχεια και έτσι να το τραγουδάμε μαζί, πιο παλιά θυμάμαι τις σχολικές γιορτές και τα κάλαντα και πιο παλιά δεν θυμάμαι τίποτα...


το Χριστουγεννιάτικη Ιστορία του Ντίκενς μου αρέσει ως βιβλίο και η ταινία με τον Patrick Stewart επίσης, απ΄ ότι είδα βγαίνει και μια καινούρια εκδοχή με τον Jim Carrey, αν και θα είναι animated


Στο τόρεντ κατεβαίνουν τα δέκα πρώτα επεισόδια του Stargate universe, κατέβασα εχθές τα τρία πρώτα και μου φάνηκε κάπως ενδιαφέρον, δέν έχω δει σχεδόν τίποτα από το stargate franchise, μόνο λίγα από τα πρώτα επεισόδια του SGI και την ταινία, θυμάμαι πόσο περίεργο μου είχε φανεί να παίζει ο Macgyver κάποιον Ο΄ Νηλ... υποθέτω όμως θα υπάρχει κάποιος εκεί έξω που θα δει τυχαία ένα επεισόδιο του Macgyver και θα πει απίστευτο ο Ο΄ Νηλ στα νιάτα του... τα χρόνια περνάνε, και αν και δεν είμαι και τόσο μεγάλος τα νιώθω βαριά (σαν τις αλυσίδες που έσερνε ο Jacob Marley:P) ίσως επειδή τα αφήνω να περνάνε χωρίς να καταφέρνω τίποτα.. τι μέλλον πρέπει να μου δείξει το φάντασμα των Χριστουγέννων του μέλλοντος για να αλλάξω;


3 σχόλια:

  1. Stargate...
    Θυμάμαι μόλις είχα αποκτήσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο και ήταν ένας από τους στόχους μου. Έκπληκτος ανακάλυψα ότι είχαν κάνει 10 σεζόν και προβαλόταν το spin-of της σειράς (το Stargate Atlantis ή SGA). Ως τώρα έχω καταφέρει να φτάσω στην 4η σεζόν του SG1 και έχω δει όλο το SGA. Δυστυχώς οι περισσότερες υποθέσεις των stargate series είναι σχετικά προβλέψιμες μιας και πρόκειται για αμερικανικής παραγωγής, αλλά αυτό που μ'άρεσε είναι οι δύο ιδεολογίες που σχηματίζουν την βασική πλοκή, η επίσκεψη εξωγήινων στους αρχαίους προγόνους μας και το ότι όλη η δράση συμβαίνει στο παρόν χρόνο (κάτι που το κάνει πολύ πιο ρεαλιστικό) και όχι σε κάποιο μακρινό μέλλον. Σου εισηγούμε ανεπιφύλακτα να δεις τη σειρά από την αρχή, και όχι όπως λανθασμένα έκανα και είδα το SGA, αλλά και τα δύο DVDs που πρέπει να τα δεις μετά το SG1. Υπάρχει και ένα σημείο όπου θα πρέπει να συνδυάζεις τις δύο σειρές μαζί μιας και έτσι προβαλλόταν- νομίζω κατά την 8η σεζόν του SG1 άρχισε και το SGA, άλλα γι'αυτό πρέπει να συμβουλευτείς το wiki. Μια τελευταία συμβουλή- προς πασα αποφυγή τα YouTube βιντεάκια που είναι τα χειρότερα spoilers!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. fgoa3 θά θελα να δώ όλα τα stargate αλλά μου λύπει ό χρόνος.. προς το παρόν λέω να παρακολουθώ το universe, έχω διαβάσει στην wikipedia σχετικά με το SGI και το atlantis, ποιά είναι η γνώμη σου για το universe? έχεις δει κανένα επεισόδιο; όσο για την ιδεολογία πίσω από την σειρά, για το πρώτο που λές οκ.. αν και είναι κοινός τόπος πολλών σειρών επιστημονικής φαντασίας, για το δεύτερο σχετικα με το ότι διαδραματίζονται στο τώρα, πιστέυω πως αυτό που οι άλλες σειρές πετυχένουν με το να τοποθετούν την δράση στο μακρινό μέλλον, το stargate το καταφέρνει με το να την τοποθετεί sto μακρυνό σύμπαν.. βλέπωντας σήμερα το 4 επεισόδιο του SGU, σκέφτηκα πως στην ουσία δεν έχει σημασία ο χρόνος γιατί αυτοί είναι τόσο μακριά από κάθε τι γήινο που είναι σαν να μην υπάρχει χρόνος ή να είναι έξω από αυτόν btw μου ήρθε ιδέα για ποστ, ο χρόνος και ο άνθρωπος.. αυτά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν πιστεύω στον φανατισμό, ωστόσο το stargate franchise έχει μια σχεδόν τέτοια επίδραση σε μένα, μάλλον γιατί το έβλεπα μικρός. Έχω δει όλα τα επεισόδια του SGU και δυστυχώς το 11ο θα προβληθεί τον Απρίλιο.
    Αυτό που λες για το μακρινό σύμπαν ισχυεί για το SGΑ και SGU, όχι όμως και για το SG1 (τουλάχιστον όχι στα πρώτα 4 σεζόν) το οποίο διδραματίζεται στο SGC (Stargate Command-HQ), στην καρδιά του Cheyenne Mountain. Φυσικά, η αλληλεπίδραση με τον "έξω κόσμο" είναι περιορισμένη (ασχέτως αν οι κίνδυνοι είναι συνήθως παγκόσμιας κλίμακας) μιας και ένας από τους στόχους της SGC είναι η (κλασσική) μυστικότητα για αποφυγή πανικού. Αυτό που με κάνει να λυπάμαι είναι η εξέλιξη των stargate series, πρώτα στη Γη, μετά σ'αλλον Γαλαξία και μετά σε άλλο κομμάτι του σύμπαντος, στο οποίο παρατηρώ την (προαναφερόμενη) αμερικάνικη νοοτροπία στην υπερβολή- όσο προχωράει πάει πιο μακριά! Αλλά ίσως να είναι θετικό μιας και πρέπει να διατηρηθεί μια απλότητα στην γενική πλοκή.
    Ευτυχώς για σένα commentator, το SGU ως τώρα δεν αποκαλείπτει προηγούμενα επεισόδια του SGΑ ή SG1 (όπως το SGΑ για το SG1, μιας και διδραματίζονταν ταυτόχρονα) αλλά υπάρχουν μερικές σκηνές όπου σχολιάζονται κάποια γεγονότα ότι παρομοίαζονται με καποία προηγούμενα που είχαν γίνει στο SGΑ ή SG1. Υπήρξε και επίσημη ανακοίνωση από τους σεναριογράφους ότι δεν χρειάζεται να γνωρίζει κάποιος τις προηγούμενες σειρές για να δει το SGU.
    Η προσωπική μου άποψη για την νέα σειρά είναι ότι όντως διαφέρει αρκετά από τις προηγούμενες- υπάρχει περισσότερο ανθρώπινο στοιχείο (δράμα, φόβος, έρωτας, μυστήριο κτλ) και αυτή η αλλαγή έχει σχολιαστεί ποικιλοτρόπος. Φυσικά είναι τα πρώτα 10 επεισόδια και δεν μπορώ να το κρίνω αντικειμενικά, αλλά μπορώ να πω ότι έχω καλό προαίσθημα.
    Κάτι τελευταίο- έχουν κάνει μικρά βιντεάκια ειδικά για το διαδίκτυο, τα λεγόμενα kino-sodes, τα οποία είναι κάτι σαν backstage σκηνές βιντεογραφημένες από τα kinος (τα αιωρούμενα μπαλάκια που συνήθως χειρίζεται ο Eli). Σου εισηγούμαι να τα δεις παραλλήλα των επεισοδίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή