Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Recon

κάλιο αργά παρά ποτέ, Recon.. το όγδοο επεισόδιο της έκτης σαιζόν του LOST

και η 8η review μου!

μοναδικό επεισόδιο που δεν έχει το γνωστό previously on lost...

με κεντρικό χαρακτήρα τον Σώγιερ που τελευταία φορά τον αφήσαμε με τον Σωσία που του υποσχέθηκε να τον πάρει από το νησί
σε μια παράλληλη πραγματικότητα far away.. ο Σώγιερ είναι αστυνομικός! και για partner έχει τον Mάιλς!. ταιριαστή σχέση, και αντικατοπτρίζει κάπως αυτήν που είχαν στο νησί, όταν πίσω στα 70΄s Ο Σώγιερ ήταν υπεύθυνος ασφαλείας της πρωτοβουλίας Ντάρμα και ο Μάιλς ένας από τους βοηθούς του, random thoughts ο Σώγιερ πέρασε περισσότερο καιρό με τον Μάιλς και τους άλλους in the 70's παρά με τους άλλους επιζώντες..
στην Π.Π ο Σώγιερ ψάχνει ακόμα για τον Κούπερ που σκότωσε τους γονείς του και βλέπουμε πως μερικά πράγματα παραμένουν ίδια σε όποιον κόσμο και αν είσαι, τα κίνητρά του είναι τα ίδια και ο σκοπός του είναι ο ίδιος μόνο τα μέσα αλλάζουν
Ο Σωσίας λέει στον Σώγιερ πως αυτός είναι το τέρας καπνού και πως σκότωσε όλους στον Ναό, Ο Σώγιερ θέλει να μάθει τον λόγο και εκείνος του λέει πως οι Άλλοι νόμιζαν πως προστάτευαν το νησί από αυτόν και ήθελαν να τον σκοτώσουν ενώ στην πραγματικότητα αυτός ήθελε μόνο να φύγει.. αναρωτιέμαι πόσο αλήθεια κρύβουν τα λόγια του Σωσία.. είναι τόσο παρεξηγημένος; μου φαίνεται λίγο απίθανο.. και πάλι.. όμως όταν πρόκειται για την επιβίωσή σου δεν βάζεις όλα τα άλλα σε δεύτερη μοίρα; θέλει πραγματικά να φύγει; και αν ναι, που θέλει να πάει;
ο Σωσίας στέλνει τον Σώγιερ στο άλλο νησί, να μαζέψει πληροφορίες για επιζώντες της Ατζίρα και υποστηρίζει πως θέλει να πάρουν το αεροπλάνο και να πετάξουν από το νησί αλλά μου φαίνεται ψεύτικο.. αποκλείεται να θέλει το αεροπλάνο.. και ΄σίγουρα δεν θέλει πληροφορίες για τους επιζώντες της Ατζίρα..

Στην Π.Π
ο Μάιλς ανησυχώντας για τον Σώγιερ του γνωρίζει την Σάρλοτ που έχουμε να δούμε από την προηγούμενη Σαιζόν.. στην αρχή όλα καλά, αλλά κάνει το λάθος και ανοίγει ένα ντοσιέ που δεν έπρεπε και ο Σώγιερ την διώχνει μές την νύχτα.. το ντοσιέ εκείνο περιείχε τις πληροφορίες σχετικά με τον Κούπερ, τον άνθρωπο που είναι υπεύθυνος για την μιζέρια του.
στο Νησί ο Σώγιερ κόβει βόλτες και πάει και στα Κελιά που τους είχαν φυλακισμένους οι Άλλοι.. θυμάται μια εποχή που χάθηκε και νοσταλγεί την αθωότητα και την ηρεμία του να είσαι φυλακισμένος..
η Κλαιρ επιτίθεται στην Κέητ γιατί εκείνη της πήρε τον Άαρων(η Κλαιρ τα έχει τελείως χαμένα..) ο Σαγίντ απλά τις παρακολουθεί αδιάφορος αλλά ο Σωσίας αρπάζει την Κλαιρ, την πετάει κάτω και για να ηρεμήσει της ρίχνει και ένα Royal χαστούκι.. της φέρεται σαν παιδάκι και εκείνη τον ακούει.. περίεργα πράγματα..
στην Π.Π ο Μάιλς καταλαβαίνει πως ο Σώγιερ κάτι του κρύβει (το μεγάλο μυστικό του) και τα παίρνει και του λέει πως δεν θέλει να είναι πια συνεργάτες..
στο νησί ο Σώγιερ ανακαλύπτει μία που το παίζει επιβάτης της Ατζίρα αλλά σύντομα αποκαλύπτεται πως είναι με την ομάδα του Γουίντμορ που ήρθε με το υποβρύχιο και τον πιάνουν αιχμάλωτο, εκέινος ζητάει να πάει να δει τον Γουίντμορ και τον πηγαίνουν..
στο κυρίως Νησί, ο Σωσίας αναφέρει πως η μητέρα του είχε διαταραγμένη προσωπικότητα και αυτό του προκάλεσε πολλά προβλήματα καθώς μεγάλωνε και πως τώρα και ο Άαρων έχει μια διαταραγμένη μητέρα.. με λίγα λόγια λέει στην Κέητ πως ο Άαρων πρέπει να είναι μαζί της..
μια μανία να μην είναι ο Άαρων με την Κλαιρ..
αναρωτιέμαι για ποια εποχή μιλάει ο Σωσίας.. πότε γεννήθηκε και τι προβλήματα είχε η μητέρα του και φυσικά πάνω από όλα πως έγινε ο Μαύρος καπνός..
πάει να βάλει την Κέητ σε ένα μονοπάτι αλλά δεν ξέρω αν αυτό το μονοπάτι είναι να είναι η μητέρα του Άαρων ή και κάτι άλλο..
ο Σώγιερ, κλείνει συμφωνία με τον Γουίντμορ να μην πει τίποτα για το οτι είναι εκεί και να οδηγήσει τον Σωσία σε εκείνους για να τον σκοτώσουν.. σε αντάλλαγμα να φύγει από το νησί αυτός και οι φίλοι του.. ο Γουίντμορ δέχεται.. ο Γουίντμορ μοιάζει να ξέρει πολλά για τον Σωσία και ήρθε και προετοιμασμένος γιατί κουβάλησε ηχητικούς πυλώνες που κρατούν τον μαύρο καπνό μακρυά.. αναρωτιέμαι αν αυτό είναι ο πόλεμος που είχε πει στον Λοκ πως έρχεται στην 5η σαιζόν..
αν υποθέσουμε πως ο Γουίντμορ νικάει τον Σωσία (που δεν είναι πιθανόν) τι θα γίνει;; για ποιον λόγο επέστρεψε στο νησί; και η ομάδα της Ιλάνα ποιανού μέρος θα πάρει;;
ο Σώγιερ όταν επιστρέφει στο κυρίως νησί, εξηγεί τα πάντα στον Σωσία και εκείνος μοιάζει να εκπλήσσεται που ο Γουίντμορ είναι εκεί.. ο Σώγιερ του λέει για μια κλειστή πόρτα στο υποβρύχιο και πως κάτι κρύβουν.. κάτι σημαντικό.. και αυτό είναι ένα μυστήριο.. άραγε να είναι ένα όπλο για να σκοτώσουν τον Σωσία; η να είναι κάποιος άνθρωπος;
στην Κέητ ο Σώγιερ λέει πως δεν είναι με κανέναν εκτός από τον εαυτό του και πως το σχέδιο του είναι να πάρουν το υποβρύχιο και να φύγουν..
στην Π.Π ο Σώγιερ λέει στον φίλο και συνεργάτη του Μάιλς τα πάντα και εκείνος προσπαθεί να τον κάνει να αλλάξει γνώμη και να ξεκολλήσει.. πράγμα που δεν μοιάζει πιθανό..
γενικά καλό επεισόδιο αλλά δημιούργησε περισσότερα ερωτήματα από αυτά που απάντησε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου