Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

man vs food


η σειρά που παρακολουθώ τον τελευταίο καιρό! man vs food.. ένας τύπος στην Αμερική, γυρίζει από πόλη σε πόλη και δοκιμάζει τα πιο φημισμένα φαγητά κάθε πόλης, αντιμετωπίζοντας κάθε φορά και μία πρόκληση, συνήθως τεραστίων διαστάσεων! κάθε φορά που βλέπω ένα επεισόδιο πεινάω και συγχρόνως σκέφτομαι πόσο τυχερός είναι αυτός ο άνθρωπος που κάνει αυτήν την δουλειά.. να τρως, να ταξιδεύεις και να πληρώνεσαι, παίρνω πολλές ιδέες και νοιώθω πως αυτή είναι μια δουλειά που θα μου ταίριαζε, όχι να ταξιδεύω να τρώω και να πληρώνομαι αλλά να δημιουργώ τέτοιες νοστιμιές, όχι υψηλή γαστρονομία αλλά Junk food... με κάποια ποιότητα βέβαια..

για να ονειρευτώ λίγο.. :) (όπως τότε με το αστεροσκοπείο στην αυλή μου)

είμαι ο ιδιοκτήτης ενός fast food, είναι το πιο γνωστό στην πόλη.. σκέφτομαι να το κάνω αλυσίδα.. και το μενού μου είναι γεμάτο με δικής μου έμπνευσης δημιουργίες.. το one single signature dish και crown jewel του καταλόγου μου είναι το burger μου, που θα έχει κάποιο όνομα που δεν μπορώ να σκεφτώ τώρα αλλά θα είναι πεντανόστιμο και θα κάνει τα πλήθη να συρρέουν... τα μπιφτέκια δεν θα είναι του στυλ goody's ή macdonalds αλλά μεγάλα και ζουμερά..

bun με μαγιονέζα, μαρούλι, μπείκον, μπιφτέκι, κασέρι, μπέικον,ντομάτα, κρεμμύδι, κέτσαπ, το πάνω μέρος του bun επίσης με μαγιονέζα

από τα αγαπημένα μου.. ταιριάζει επίσης και η πίκλα.. τρεις ροδέλες.. σημασία επίσης έχει και το κόψιμο των λαχανικών στο στήσιμο του burger, διαφορετικό θα είναι αν το μαρούλι η το κρεμμύδι είναι ψιλοκομένα και διαφορετικό σε φύλλα και ροδέλες

bun με μαγιονέζα, μαρούλι, λάχανο, μπιφτέκι, ντομάτα, κρεμμύδι, πίκλες, κέτσαπ και το πάνω μέρος του bun με μαγιονέζα

πώ.. πείνασα τώρα!

άσχετο αλλά πρέπει να ψάξω να βρω πως φτιάχνουν την σως τυριού..

επίσης μαλακία που τα goodys απέσειραν το chilly burger τους

αυτά...

4 σχόλια:

  1. Χαίρομαι που βρήκα ένα συν-φανατικό αυτής της σειράς! Ευχαρίστως να το έτρωγα αυτό το burger αλλά δίχως πίκλες!

    Να σου πω τη μαύρη μου αλήθεια,και εμένα θα μου άρεσε μια τέτοια εκπομπή. Κάτι σαν του Μαμαλάκη βασικά.. Ήταν πάντα το όνειρό μου, να γίνω Μαμαλάκης στη θάση του Μαμαλάκη!
    Εγώ μπορώ να ονειρευτώ?

    Εγώ είμαι αρχικά είμαι ιδιοκτήτης ενός μικρού εστιατορίου (που να παραπέμπει και λίγο σε γαλλικό μπιστρό), όπου φυσικά εγώ είμαι ο μάγειρας, και φτιάχνω κάθε μέρα και διαφορετικά πιάτα και μυστικές σως. Ο κόσμος έρχεται γιατί του αρέσει ότι θα βρει κάθε φορά και κάτι διαφορετικό, και του αρέσει γιατί έχουν διαπροσωπική επαφή μαζί μου. Όσο θα μαγειρεύω στην κουζίνα θα κούω και Μότζαρντ (όποτε ακούω μότζρντ εν ώρα μαγειρικής το αποτέλεσμα είναι απλά θεϊκό). Κάποια μέρα όμως θα έρθει και ένας επιχειρηματίας ο οποίος θα μου προτείνει να επεκταθώ, και σιγά σίγά θα υπάρχει και απο ένα "Kevin's kitchen", σε κάθε μεγάλη πόλη του εξωτερικού! Παρίσι, Νέα Υόρκη, Αθήνα, Ρώμη, Μόσχα, Βαρκελώνη, Μαδρίτη, Ρίο ντε Τζανέιρο κλπ κλπ κλπ.. Και φυσικά κάποια στιγμή θα μπω και πρώτος στη λίστα Forbes μιας και θα έχω γίνει υπερ-πολύ-εκατομμυριούχος...
    Αλλά πάντα τα εστιατόριά μου θα μένουν απλά και ταπεινά και με προσιτές τιμές για να έρχονται όλοι!
    Επίσης θα εκδώσω και πολλά βιβλία μαγειρικής, ποτέ όμως δεν θα αποκαλύψω τις μυστικές μου σάλτσες που ΄δινουν όλη τη νοστιμιά!

    Αυτά......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ααααααα! Μου ανοίξατε την όρεξη πρωί πρωί! Κι όχι τίποτε άλλο, έχω φακές από χτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Kevin τέλεια δεν είναι αυτή η εκπομπη;; έχω δει μόνο 7 επεισόδια από την πρώτη σαιζόν και συνεχίζω.. τα βλέπω με μέτρο γιατί μετά θέλω να φάω ότι βρω μπροστά μου και επίσης γιατί θέλω να το απολαμβάνω σιγά σιγά.. ωραίο όνειρο! να ανοίξεις και στην Αγ. Πετρούπολη και το Βερολίνο! να προσέχεις μόνο αυτούς τους "επιχειρηματίες" καλύτερα να στηριχθείς στις δικές σου δυνάμεις:Ρ για τις μυστικές σου συνταγές έχω να πω πως αν γίνεις τόσο γνωστός θα υπάρξουν πολλοί που θα προσπαθήσουν να βρουν το μυστικό.. υπάρχουν βιβλία που το θέμα τους είναι οι μυστικές συνταγές γνωστών πιάτων εστιατορίων..

    @sognatrice αυτός ήταν ο σκοπός του ποστ, να ανοίξει την όρεξη:Ρ φακες;;;;;;; καλές είναι αλλά..

    @Γλύκα, ο δεύτερος μυστικός σκοπός του ποστ ήταν τα όνειρα.. μέχρι τον Πίτερ Τζάκσον ήταν όλα πολύ πιθανά:) το ποιο δύσκολο πράγμα και ειδικά στην ελλάδα είναι να ζεις αποκλειστικά από την συγγραφική σου ιδιότητα, και ειδικά τα βιβλία και όχι να γράφεις για εφημερίδες και περιοδικά.. σου εύχομαι κάθε επιτυχία, πρέπει να σου πω πως είμαι και εγώ επίδοξος συγγραφέας μόνο που δεν έχω γράψει τίποτα ακόμα.. λες να διοχετεύσω και γω την συγγραφική μου ορμή, τρέλα, σε βιβλία μαγειρικής που θα περιέχουν τις συνταγές της αλυσίδας fast food μου; όπως ο κέβιν με τα μπιστρό του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γλύκα προσπάθησα για λίγο καιρό να γράψω κάτι, αλλά δεν έχω κάποιο θέμα, ότι έχω μέχρι στιγμής είναι ημιτελής σκηνές, ούτε καν ιστορίες.. μου έρχονται κάποιες ιδέες αλλά μετά με αφήνουν, πολύ δύσκολο πράγμα, επίσης τώρα με το μπλογκ διοχετεύω την συγγραφική μου ενέργεια εδώ πέρα, σοβαρή δουλειά θα μου πεις:Ρ εννοώ πως εκτονώνω την επιθυμία μου να γράψω κάτι απλά γράφωντας εδω μέσα
    πως ξεκινάς να γράψεις κάτι αν δεν έχεις καμιά ιδέα για το τί θέλεις να γράψεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή