Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

έχοντας δει την ταινία Chef, μου κόλλησε να φτιάξω και εγώ(ή τουλάχιστον να δοκιμάσω να φτιάξω) αυτό το περιβόητο Cubano aka Cuban sandwich..

τα υλικά του είναι απλά και το μόνο που απαιτεί μια λίγο χρονοβόρα διαδικασία είναι το ψητό χοιρινό, το οποίο πρέπει πρώτα να μαρινάρεις για μια νύχτα (ή μέρα :Ρ) και έπειρα να ψήσεις σε χαμηλή θερμοκρασία
το μόνο στάδιο στο οποίο μπορείς να κάνεις αληθινή διαφορά που μπορεί να φανεί στο γευστικό αποτέλεσμα

δεν λέω καλός ο γύρος αλλά θα ήταν ωραία αν είχαμε περισσότερες επιλογές και όταν λέω επιλογές δεν αναφέρομαι στα διάφορα κατεψυγμένα μπιφτέκια και κοτόπουλα που είναι ίδια σε όλα τα σαντουιτσάδικα, κάποια σάντουιτς που δεν είναι απλά συναρμολόγηση υλικών αλλά να απαιτούν και λίγη φροντίδα να συγγενεύουν κάπως με την μαγειρική

θάψιμο σαντουιτσάδικου.. έπεσε στα χέρια μου ο κατάλογος του Saltsa Bar και διάβασα όλες αυτές τι ωραίες περιγραφές είδα τις εικόνες και λέω μμ.. θα είναι ωραίο και μετά πήρα και δάκρυα κόντεψαν να κυλίσουν από τα μάτια μου, τόση απογοήτευση..
τόσες προσδοκίες είχαν δημιουργηθεί αλλά στο τέλος τίποτα.. ΧΑΛΙΑ, απορώ πως ο κόσμος πηγαίνει ή τουλάχιστον φαίνεται να πηγαίνει anw


4 σχόλια:

  1. το έφτιαξα τελικά και είναι όντως όσο νόστιμο φαίνεται, το χοιρινό έχει μια ασυνήθιστη γεύση πολύ ωραία λόγω της μαρινάδας, όχι κάτι κοσμοιστορικό σαν σάντουιτς αλλά καλό.. :) πρέπει να προσπαθήσω να τιθασεύσω κάπως τις προσδοκίες μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως να ανοίξουμε κι εμείς μια καντίνα που περιφέρεται από νομό σε νομό και πουλάει cubanos? :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ναι φυσικά αρκεί να ξέρεις να οδηγάς:Ρ γιατί έγώ ξέρω μόνο να μαγειρεύω lol

    ΑπάντησηΔιαγραφή