Σάββατο 3 Απριλίου 2010

nes cafe


μικρό και σύντομο ποστ..
μία από τις απολαύσεις που θα χάσω με τον ερχομό του καλοκαιριού, είναι ο ζεστός νέςκαφε..
κάθομαι και πίνω τώρα έναν Νες και σκέφτομαι πως ίσως να είναι και ο τελευταίος μέχρι να έρθουν ξανά τα κρύα..
ο ιδανικός Νεςκαφέ για εμένα είναι..
σκέτος με γάλα, ακολουθεί η συνταγή της επιτυχίας..
Βάζουμε στον βραστήρα νερό να βράζει..
παίρνουμε μια κούπα ή ένα μεγάλο φλιτζάνι, βάζουμε μέσα δύο κουταλάκια του γλυκού καφέ και ένα μικρό γαλατάκι, νουνού ή ότι άλλο έχουμε, ανακατεύουμε μέχρι να βράσει το νερό
ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!!!!!! δεν ανακατέβουμε ποτέ με την φραπιέρα αλλά πάντα με το κουταλάκι! όταν γίνει το νερό το χύνουμε προσεκτικά μέσα στο ποτήρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε
that's it! perfect..
μαζί με τον Νες ταιριάζουν πάρα πολύ τα μπισκοτάκια κανέλας..
όταν πίνω νες, πάντα με ηρεμεί, μου προσφέρει μια αίσθηση γαλήνης.. ίσως φταίει το ότι είναι ζεστό ρόφημα, ο φραπές πάλι δεν μου προσφέρει αυτήν την γαλήνη.. μου γεννά άλλα συναισθήματα τα οποία θα περιγράψω στο ποστ που θα αφιερώσω σε αυτόν..
τον χειμώνα αυτόν δεν ήπια δυστυχώς και πολλούς νες, γιατί κάτι μου ήρθε και άρχισα να πίνω τσάι, lipton αυτό με τις πυραμιδούλες, γεύση λεμόνι.. δεν ξέρω αν το μετανιώνω..
καφές...

5 σχόλια:

  1. Μιας και μοιράζομαι την αγάπη σου στο νες,αν μπορώ να σου δώσω μια συμβουλή. Για μένα πάντα ο πρώτος καφές της μέρας είναι νες,ακόμα και κατακαλόκαιρο. Κάνει υποφερτούς τους υπόλοιπους φραπέδες της ημέρας. Δεν το συνιστώ μόνο αν ο πρώτος καφές είναι μπροστά στο κύμα. :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το έχω ακούσει και από άλλους αυτό αλλά είναι κάτι που δεν μπορώ να κάνω.. καλοκαίρι και να πίνω Νες. Έτσι μου δίνεται όμως η ευκαιρία να μου λείψει.. και να έρθει εκείνη η κρύα μέρα που θα πιω τον πρώτο νες μου μετά από μήνες.. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμένα ο νεσκαφέ ποτέ δεν μου άρεσε σε αντίθεση με τον φραπέ που λατρεύω το καλοκαίρι. Για ζεστό καφέ προτιμώ τον γαλλικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. γεια σου mantarini!! μπαίνεις από το Νησί; διάβαζα στα ποστ σου για τον γαλλικό καφέ.. και πάντα ήθελα να σου πώ, πως τον πίνεις;;; ποτέ δεν μου άρεσε.. στον φραπέ συμφωνούμε! το καλοκαίρι είναι τέλειος.. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. commentator ο γαλλικός είναι ο μοναδικός ζεστός καφές που ευχαριστιέμαι! Στο νησί βρίσκομαι ακόμα και η επιστροφή μου για Θεσ/νικη αναμένεται την Παρασκευή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή