Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Lighthouse

previously on lost.. η πτήση 815 προσγειώνεται χωρίς κανένα πρόβλημα σε μια παράλληλη πραγματικότητα, ο Τζακ μαθαίνει πως έχουν χάσει το πτώμα του πατέρα του και το εξηγεί στον Λοκ, οι επιζώντες οδηγούνται στον ναό, ο Σαγίντ ανασταίνεται και οι Άλλοι θέλουν να τον σκοτώσουν, όταν ο Τζακ ζητάει εξηγήσεις ο Ντόγκεν του λέει πως τον έχει κυριεύσει κάτι σκοτεινό όπως και την αδελφή του την Κλαιρ, ο Τζιν πιάνεται σε μια παγίδα για ζώα και η Κλαιρ εμφανίζεται από το πουθενά και τον σώζει σκοτώνοντας δύο άλλους.
Στην Π.Π ο Τζαν επιστρέφει από το νοσοκομείο και φαίνεται βιαστικός να πάει κάπου, περίμενα πως και πως μήπως εμφανιστεί από πουθενά η Σάρα αλλά δεν έγινε κάτι τέτοιο, στο μπάνιο ο Τζακ παρατηρεί την ουλή από την εγχείρηση αφαίρεσης σκωληκοειδίτιδας και του κάνει εντύπωση, όπως και εμάς γιατί στην ορίτζιναλ χρονική γραμμή έκανε την εγχείρηση στο νησί, για λίγο σκέφτηκα μήπως η ουλή μεταφέρθηκε από εκείνο το σύμπαν, και ήταν κάτι ανεξήγητο.. σε λίγο παίρνει η μητέρα του τηλέφωνο και ζητάει να μάθει τι έγινε με το φέρετρο του πατέρα του εκείνος της λέει τα διαδικαστικά και μετά την ρωτάει για το πότε έβγαλε την σκωληκοειδίτιδα του, εκείνη του λέει όταν ήταν 7-8 χρονών, ο Τζακ δεν το πολυθυμάται.. της λέει πως θα περάσει αργότερα να την βοηθήσει να βρουν την διαθήκη του πατέρα του. η ώρα είναι 3 παρά και ο Τζακ έχει αργήσει για κάτι..
με το Τζιπ του (το πιστό του τζιπ που τον συντρόφευσε στο ραντεβού του με την Κέητ στο αεροδρόμιο, όταν της φώναζε we have to go baaaaaaaaaaaaaack kate.. το τζιπ που τον πήγε στο γραφείο κηδειών που ανέλαβε την κηδεία του Τζέρεμυ Μπένθαμ aka Τζον Λοκ, και το Τζιπ που οδήγησε μέχρι την άκρη μιας γέφυρας με σκοπό να πηδήξει..) πηγαίνει σε ένα σχολείο.. (τι συμβαίνει εδώ;;;) και βλέπουμε πως τον περιμένει ένα παιδί, ο Τζακ του λέει συγνώμη που άργησα Ντέιβιντ και εκείνο του Λέει δεν πειράζει.. ΜΠΑΜΠΑ !!!!!!!!!!!!!!!! τι στο καλό;;;;;; μπαμπάαααα;;;;;;;;;;;;; στην Π.Π ο τζακ έχει γιο..
πίσω στο νησί, ο Τζακ μιλάει με τον Ντόγκεν και χαίρονται που είναι ειλικρινείς ο ένας με τον άλλον..
ο Χέρλι παίζει τρίλιζα με τον Μάιλς αλλά βαριούνται και ο Χέρλι μπαίνει στον ναό ψάχνωντας για την κουζίνα, δίπλα στην "πισίνα" που βούτηξαν τον Σαγίντ ο Χέρλι βλέπει κάποιον που τελικά βλέπουμε πως είναι ο Τζέικομπ που του ζητάει την βοήθειά του, κάποιος έρχεται λέει στο νησί και πρέπει να τον βοηθήσουν να το βρει. (ποιός είναι πάλι αυτός που έρχεται στο νησί;;;)
Στην Π.Π βλέπουμε τον Τζακ με τον γιό του και καταλαβαίνουμε πως δεν τα πηγαίνουν και πολύ καλά.. ο Τζακ φαίνεται να προσπαθεί αλλά ο Ντέιβιντ είναι απόμακρος και σκληρός όπως μόνο τα παιδιά ξέρουν να είναι με τους γονείς τους.
στο νησί ο Τζακ εξηγεί στον Σαγίντ τι έγινε και τι περιείχε το χάπι που ήθελαν να του δώσουν. ο Σαγίντ φαίνεται φυσιολογικός και δεν μπορώ ακόμα να καταλάβω πως τον έχει καταλάβει η dark side.. η Κλαίρ στην ζούγκα βγάζει τον Τζιν από την παγίδα και του λέει πως θα τον πάει σε ασφαλές μέρος. ο Χέρλι βρίσκεται σε έναν διάδρομο ακολουθώντας τις οδηγίες του Τζέικομπ που έχει γράψει στο χέρι του και συναντάει τον Ντόγκεν που του λέει να φύγει από εκεί αλλά ο Τζέικομπ λέει στον χέρλι να πει στον Ντόγκεν πως είναι υποψήφιος και πως μπορεί να πηγαίνει όπου θέλει και ο Ντόγκεν φεύγει αφού τον βρίζει στα ιαπωνικά..

ο Τζέικομπ λέει επίσης στον Χέρλι πως έπρεπε να φέρει και τον Τζακ μαζί του, αλλά ο Χέρλι του λέει πως ο Τζακ δεν θα πήγαινε.. και ζητάει βοήθεια από τον Τζέικομπ για να βρεί τρόπο να τον φέρει, η βοήθεια που του δίνει ο Τζέικομπ είναι να πει στον Τζακ πως ο Τζέικομπ είπε πως έχει αυτό που χρειάζεται (ο πατέρας του Τζακ του έλεγε συνεχώς όταν ήταν μικρός πως δεν έχει αυτό που χρειάζεται.)

στην κατασκήνωση της Κλαιρ, ο Τζιν ξυπνάει και βλέπει τα πράγματα τριγύρω του, ανακαλύπτει μια κούνια που η Κλαιρ έχει φτιάξει μια είδους κούκλα μωρό, (για να υποκαταστήσει τον Άαρον;) και καταλαβαίνουμε ότι είναι ψιλοτρελή.. σε λίγο εμφανίζεται και η ίδια φέρνοντας τον παραπάνω Άλλο, που δεν είχε πεθάνει τελικά. η Κλαιρ τον θέλει για να τον ανακρίνει, γιατί πιστεύει πως έχουν το παιδί της. όταν φεύγει για λίγο για να ετοιμάσει τα εργαλεία για να καθαρίσει και να ράψει την πληγή του Τζιν, ο Άλλος του λέει να τον ελευθερώσει γιατί η Κλαιρ είναι τρελή και θα τους σκοτώσει και τους δύο. ο Τζιν δεν τον ακούει όμως και η Κλαιρ επιστρέφει και του καθαρίζει την πληγή, μετά πηγαίνει στον Άλλον και των ρωτάει για τον Άαρων και που τον έχουν, τότε εκείνος της λέει πως δεν τον έχουν αυτοί, οι Κλαιρ δεν τον πιστεύει και ετοιμάζεται να τον σκοτώσει όταν επεμβαίνει ο Τζιν και της λέει πως τον Άαρον τον έχει η Κέητ, που τον πήρε όταν έφυγαν από το νησί και τον μεγαλώνει αυτή εδώ και τρία χρόνια.. η Κλαιρ φαίνεται να απορεί με τον χρόνο που πέρασε και ο Τζιν την ρωτάει αν όλον αυτόν τον καιρό ήταν μόνη της εκείνη του λέει πως όχι αλλά πως έχει έναν φίλο.. (που όλοι υποψιαζόμαστε ποιος είναι..)
στην Π.Π ο Τζακ είναι στης μητέρας του και ψάχνουν την διαθήκη, εκείνη του προτείνει να πιούνε κάτι αλλά εκείνος αρνείται.. πράγμα που με κάνει να αναρωτιέμαι αν σε αυτήν την χρονική γραμμή ο Τζακ έχει ελπίδες να μην καταλήξει ένας εθισμένος στο αλκοόλ και τα παυσίπονα καταθλιπτικός και μίζερος άνθρωπος με μια κουβέντα που περιστρέφεται γύρω από τον Τζακ τον πατέρα του και τον Ντέιβιντ ο Τζακ νοιώθει πως πρέπει να προσεγγίσει τον γιο του. τελικά βρίσκουν την διαθήκη και εκεί η Μάργο (η μητέρα του Τζακ ) διαβάζειγ ια πρώτη φορά το όνομα της Κλαιρ.. που σημαίνει πως ακόμα και σε ένα παράλληλο σύμπαν ο Κρίστιαν Σέπαρντ ήτανε άπιστος σύζηγος και σκληρός πατέρας.. πίσω στο νησί ο Τζακ και ο Χέρλι έχουν μια σύντομη συνάντηση με την Κέητ, και μετά πάνε στις σπηλιές που ζούσαν παλιότερα, σχεδόν χωρίς να το καταλάβουν, εκεί ο Τζακ βρίσκει το άδειο φέρετρο του πατέρα του και συζητάει με τον Χέρλι τους λόγους για τους οποίους ήρθαν ξανά πίσω στο νησί. ο Χέρλι λέει πως ο Τζέικομπ τον βρήκε έξω από την φυλακή στο ταξί που πήρε για να φύγει και του είπε πως έπρεπε να πάει πίσω και ο Τζακ λέει πως εκτός νησιού ήτανε ένα ράκος και ένοιωθε σπασμένος και πίστεψε λανθασμένα πως το νησί θα μπορούσε να τον φτιάξει.. μοιάζει να έχει χάσει κάθε ελπίδα, αφού για αυτόν το σχέδιο του Φάραντεϊ με την βόμβα υδρογόνου δεν δούλεψε.. στην Π.Π ο Τζακ προσπαθεί να βρει τον γιο του, αλλά εκείνος είναι χαμένος, και πηγαίνει από το σπίτι της πρώην συζύγου του, (της Σάρα;) μπαίνει στο δωμάτιο του γιου του και βλέπει την αγάπη του για την μουσική, παρτιτούρες και αφίσες μαέστρων, αρχικά νομίζω πως ο Τζακ δεν ενέκρινε το πάθος του Ντέιβιντ για την μουσική και θα ήθελε να σπουδάσει ιατρική και πως αυτός είναι ο λόγος που είναι σε σύγκρουση.. αλλά αποδεικνύεται το αντίθετο. ακούγωντας ένα μήνυμα στον τηλεφωνητή του Ντέιβιντ ο Τζακ μαθαίνει πως έχει πάει σε μια οντισιόν και πηγαίνει εκεί για να τον ακούσει να παίζει.. ο Ντέιβιντ παίζει καταπληκτικά (στα άσχετα με την μουσική αυτιά μου) και ο Τζακ νιώθει περηφάνει και συγκίνηση.. συναντάει και τον Ντόγκεν που έχει πάει τον δικό του γιο εκεί.. (πράγμα που μου φάνηκε κάπως αχρίαστο..) όταν τελειώνει ο Ντέιβιντ και πάει να φύγει ο Τζακ πηγαίνει κοντά του και συζητάνε, μαθαίνουμε πως ο Ντέιβιντ είναι απόμακρος και δεν είπε στον Τζακ για την Οντισιόν γιατί ο Τζακ παθιαζόταν με το τελέντο του γιου του λίγο υπερβολικά.. και ο Ντείβιντ δεν μπορούσε να αντέξει αυτό το βάρος, να φοβάται συνεχώς πως θα διαψεύσει τις ελπίδες του πατέρα του. ο Τζακ του λέει πως ποτέ δεν θα τον απογοητεύσει και πως στα δικά του μάτια ποτέ δεν θα είναι αποτυχημένος ότι και αν κάνει.. πως τον αγαπάει και θέλει να είναι μέρος της ζωής του. ο Ντείβιντ πείθεται και πειθόμαστε και εμείς.. ίσως τελικά για τον Τζακ να υπάρχει ευτυχία σε αυτήν την παράλληλη πραγματικότητα..
ακολουθεί τώρα μια κλασική σκηνή LOST, ο Χέρλι με τον Τζακ φτάνουν στον προορισμό τους που είναι ένας φάρος και ανεβαίνουν στον τελευταίο όροφο που είναι και η λάμπα, ο Χέρλι τραβάει κάτι αλυσίδες γυρνώντας την κυκλική βάση που είναι στερεωμένη η Λάμπα και λέει στον Τζακ να του πει να σταματήσει όταν φτάσει στις 108 μοίρες. καθώς η βάση γυρνάει ο Τζακ βλέπει κάτι στα κάτοπτρα που περιστρέφονται μαζί με την βάση, κάτι που του μοιάζει γνωστό
ο Τζακ παρατηρεί την Βάση και βλέπει πως έχει χαραγμένα ονόματα και πως σε κάθε όνομα αντιστοιχεί και ένας αριθμός( ανά μοίρα; ανά λεπτά μοίρας; άγνωστο..) και πως το δικό του είναι το 23, λέει στον Χέρλι να το πάει στο 23 και όταν το κάνει εμφανίζεται στους καθρεύτες η εικόνα του σπιτιού που μεγάλωσε..
ο Τζακ καταλαβαίνει πως ο Τζέικομπ τους παρακολουθούσε και τρελένεται.. θέλει να μάθει γιατί και ποιος είναι ρόλος του, λέει στον Χέρλι να ρωτήσει τον Τζέικομπ ΤΩΡΑ, αλλά ο Τζέικομπ δεν είναι εκεί.. (που εξαφανίζεται άραγε όταν δεν μιλάει με τον Χέρλι) ο Τζακ σε κατάσταση εκτός ελέγχου παίρνει ένα πολύ ωραίο τηλεσκόπιο και σπάει τους καθρεύτες..
δεν είναι φαν των μυστηρίων και πρέπει όπωσδήποτε να γνωρίζει..
λίγες στιγμές αργότερα ο Τζακ αγναντεύει το πέλαγος και ο Χέρλι μιλάει με τον Τζέικομπ που αποφάσισε τελικά να εμφανιστεί.. όλα όσα έγιναν ήτανε το σχέδιο του Τζέικομπ ωστέ να φέρει τον Τζακ πιο κοντά σε αυτό που πρέπει να κάνει.. και επίσης να τους απομακρύνει από τον Ναό, γιατί κάποιος πολύ κακός θα πάει εκεί.. και οι δύο τους δεν έπρεπε να είναι εκεί, ο Χέρλι θέλει να πάει και να ειδοποιήσει τους άλλους αλλά ο Τζέικομπ του λέει πως έιναι πια πολύ αργά και δεν προλαβαίνουν. (πολύ περίεργο που ο Τζέικομπ δεν ειδοποίησε τους Άλλους αφού είναι δικοί του άνθρωποι..) στην κατασκήνωση της Κλαιρ εμφανίζεται ο "φίλος'' της που δεν είναι άλλος από τον Σωσία με την μορφή του Λοκ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου