Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

What Kate Does






η Κέητ ποτέ δεν μου άρεσε ιδιαίτερα ως χαρακτήρας.. και για αυτό τα επεισόδια που ήταν Κεητκεντρικά με έκαναν να νιώθω λες και μου έκλεβαν ένα επεισόδιο από την αγαπημένη μου σειρά.. ένα χαμένο επεισόδιο.. και με το σημερινό δεν ένιωσα πολύ διαφορετικά. περίμενα να τελειώσουν οι σκηνές με την Κέητ και να ξαναγυρίσουμε στους υπόλοιπους. Στούς Άλλους.. στον Ναό, τους επιζώντες.. στους οποιουσδήποτε, να μάθουμε μερικά ακόμα πράγματα.. δυστυχώς αυτό το επεισόδιο δεν είχε καθόλου Λοκ.. αν είναι δυνατόν, τεσπά ασ προχωρήσω στην περιγραφή, που αυτήν την φορά θα την κάνω από μνήμης και με την βοήθεια της Lostpedia και όχι βλέποντας συγχρόνως το επεισόδιο όπως την προηγούμενη φορά. Λοιπόν.. στο πρήβιουσλη ον λοστ.. έχουμε φλασμπακ με τον Σώγιερ και την Τζουλιέτ, η Κέητ στην παράλληλη πραγματικότητα, κλέβει ένα ταξί και μαζί με αυτό απαγάγει και την Κλαιρ που ήταν επιβάτης. τελικά καταλήγουν μαζί στο σπίτι της οικογένειας που η Κλαιρ θα έδινε το μωρό αλλά ο σύζυγος παράτησε την γυναίκα του και εκείνη δεν μπορεί να το κάνει μόνη της, η Κλαιρ απογοητεύεται αλλά όχι για πολύ γιατί την πιάνουν οι πόνοι.. και πάει με την Κέητ στο νοσοκομείο όπου ένας γιατρός που τυχαίνει να είναι ο Ήθαν!!!! (που λόγω καταστροφής του νησιού.. δεν μεγάλωσε εκεί για να γίνει ένας Άλλος.. αλλά στον έξω κόσμο όπου έγινε γυναικολόγος) η Κλαιρ σε μία στιγμή που έχει κάτι επιπλοκές αποκαλεί το μωρό της Άαρων.. που σημαίνει πως αυτό το όνομα ταιριάζει στο παιδί αυτό άσχετα με το που βρίσκεται, επίσης καταλαβαίνουμε πως οι ζωές των επιβατών της πτήσης μπλέκονται με τρόπους παρόμοιους με εκείνους της ορίτζιναλ χρονικής γραμμής. π.χ Κλαιρ, Κέητ, Άαρων..





στον Ναό, ο Σαγίντ έχει αναστηθεί και δεν ξέρει τι γίνεται.. ο Λένον πάει στον Ντόγκεν και του λέει τα νέα και εκείνος πάει στον Σαγίντ.. όταν γίνονται όλα αυτά ο Σώγιερ ανακοινώνει πως θα αποχωρήσει από τον Ναό.. οι Άλλοι διαμαρτύρονται και του λένε πως πρέπει να μείνει για την δική του προστασία.. αλλά ο Σώγιερ έχει ένα όπλο και σημαδεύει τον Ντόγκεν τον ιάπωνα αρχηγό τους οπότε το σκάει ανενόχλητος, η τελευταία του κουβέντα στην Κέητ είναι να μην τον ακολουθήσει, αλλά εκείνη όταν οι Άλλοι πάνε να τον βρούνε πάει μαζί τους.. και ο Τζίν επίσης.


Στον ναό.. ο Ντόγκεν παίρνει τον Σαγίντ για να του κάνει μερικές ερωτήσεις, αλλά τον δένει σε ένα τραπέζι και του φυσάει στάχτη, προφανώς σε κάποια σχέση με το black smoke monster υποψιαζόμαστε πως τώρα που αναστήθηκε μπορεί να είναι υποχείριο του Σωσία. ο Ντόγκεν μετά την στάχτη τόν βασανίζει με ηλεκτρισμό και έπειτα με ένα πυρακτωμένο σίδερο, ο Σαγίντ φαίνεται να υποφέρει, τους λέει πως δεν έχει κανένα μυστικό αλλά εκείνοι, και συγκεκριμένα ο Λένον του λέει πως όλο αυτό ήταν μια δοκιμασία και πως πέρασε. όταν παίρνουν τον Σαγίντ από εκεί μέσα, μιλάνε ο Λένον με τον Ντόγκεν και παραδέχονται πως ο Σαγίντ δεν πέρασε την δοκιμασία.. αργότερα πάει ο Τζακ να ζητήσει εξηγήσεις γιατί βασάνισαν τον φίλο του και ο Ντόγκεν του δίνει ένα χάπι και του λέει να το δώσει στον Σαγίντ, λέγοντας του πως ο Σαγίντ έχει μολυνθεί και πρέπει να πάρει το χάπι για να μην προχωρήσει η μόλυνση, ο Τζακ πάει στον Σαγίντ που του λέει πως αν ο Τζακ πιστεύει πως πρέπει να το πιει τότε αυτός θα το πιεί.


αργότερα ο Τζακ επιστρέφει στον Ντόγκεν που καταλαβαίνει πως ο Σαγίντ δεν πήρε το χάπι. ο Τζακ απαιτεί να μάθει τί έχει το χάπι αλλά ο Ντόγκεν του λέει πως δεν έχουν χρόνο και πρέπει να τον εμπιστευτεί και να βάλει τον Σαγίντ να το πάρει. τότε ο τζακ πάει να το καταπιεί αλλά ο Ντόγκεν μέ κάτι χτυπήματα και την λαβή χάμλινγκ ή όπως λέγεται τον κάνει να φτύσει το χάπι και του λέει πως περιείχε δηλητήριο!! ο Τζακ ρωτάει γιατί θέλουν να σκοτώσουν τον Σαγίντ και ο Ντόγκεν του λέει πως ένα σκοτάδι απλώνεται στον φίλο του και μόλις φτάσει στην καρδιά του θα έχει χαθεί για πάντα. και πως το ίδιο συνέβη και στην αδελφή του.. νωρίτερα του είπε πως πιστεύουν πως ο Σαγίντ έχει διεκδικηθεί. (από την Dark side?) εν τω μεταξύ.. στο δάσος.. η Κέητ το σκάει από τους Άλλους μαζί με τον Τζιν και χωρίζονται, ο Τζιν για να βρει την Σαν και η Κέητ για να βρει τον Σώγιερ. Τον βρίσκει στις καλύβες, στο παλιό του σπίτι, καθώς έδειχνε τις καλύβες ερειπωμένες σκεφτόμουν πως για τον Σώγιερ οι χαρούμενες μέρες του με την Τζουλιέτ απέχουν καμιά βδομάδα το πολύ, ενώ έχουν περάσει τριάντα χρόνια.. κάτι παρόμοιο σκεφτόμουν και για την Κέητ με τον Τζακ, λίγο πριν φύγει η Κέητ για να βρει τον Σώγιερ, αυτοί οι άνθρωποι πέρασαν τρία χρόνια εκτός νησιού και για ένα διάστημα μένανε μαζί, αγαπιόντουσαν (ίσως αγαπιούνται ακόμα) κατέληξαν να χωρίσουν όταν ο Τζακ έγινε ένας μουσάτος αλκοολικός, εθισμένος στο oxycodone (αν θυμάμαι καλά) ζηλιάρης καταθλιπτικός, και να τοι πάλι στο νησί σαν να μην πέρασαν αυτά τα τρίζα χρόνια, λες και είναι λίγο μετά την συντριβή του αεροσκάφους και αυτοί τρέχουν στα δάση προσπαθώντας να επιβιώσουν και να γνωρίσουν ο ένας τον άλλον.

τεσπά.. μεγάλη παρέκβαση αυτή.. λοιπόν.. η κέητ βρίσκει τον Σώγιερ που νιώθει υπεύθυνος για τον θάνατο της Τζουλιέτ και την αγαπάει και του λείπει.. και λέγοντας πως σκόπευε να της πει να τον παντρευτεί πετάει το δαχτυλίδι που της είχε πάει στην αποβάθρα.. και λέει στην Κέητ πως αν φύγει τώρα θα είναι στον Ναό πριν να νυχτώσει, η Κέητ κλαίει.. συγκινημένη ή για κάποιον άλλον λόγο.. όταν ο Σώγιερ την ρώτησε τι γυρεύει αυτή εκείνη του είπε πως ήρθε να βρει την Κλαιρ και νιώθει πως αν την έβρισκε και την πήγαινε στον Άαρων (που είναι εκτός νησιού) τότε όλα αυτά θα είχαν κάποιο νόημα. στο δάσος ο Τζιν επιστρέφει στον ναό αλλά τον βρίσκουν οι Άλλοι και ένας από αυτούς πάει να τον σκοτώσει παρόλο που ο άλλος του λέει πως δεν μπορεί γιατί είναι ένας από Εκείνους (ποιους εκείνους μόνο να εικάσουμε μπορούμε αλλά προφανώς είναι κάποιοι σπουδαίοι) τον σώζει η Κλαιρ, που πυροβολεί τους 'Αλλους.. η πρώτη εμφάνιση στο νησί της Κλαιρ μετά την εξαφάνισή της.. και σε συνδιασμό με αυτό που είπε για αυτήν ο Ντόγκεν στον Τζακ είναι πολύ ενδιαφέρον.

τις φωτογραφίες τις πήρα από την Lostpedia.. η Κλαιρ, φοράει καρό πουκάμισο, όπως και ο Κρίστιαν νομίζω σε αρκετές από τις post mortem εμφανίσεις του.. είναι κάποιο στοιχείο αυτό.. αυτά.. θα ήταν ακόμα καλύτερο επεισόδιο αν είχε λιγότερη Κέητ :Ρ το επόμενο όμως θα είναι αφιερωμένο στον Λοκ, οπότε θα είναι ΤΕΛΕΙΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ υποθέτω και ελπίζω :) αυτά..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου