Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Dr. Linus

previously on LOST
ο Μπεν σκοτώνει τον Τζέικομπ, ο Τζακ βλέπει τα ονόματα τους στον τροχό του φάρου, και θέλει να μάθει τι συμβαίνει, ο Τζέικομπ εμφανίζεται στον Χέρλυ και του λέει πως έπρεπε να απομακρύνει αυτόν και τον Τζακ από τον Ναό γιατί κάποιος πολύ κακός πήγαινε εκεί. ο Σωσίας σκοτώνει τους πάντες μέσα στον Ναό,

Στο νησί, Ο Μπέν τρέχει μέσα στην ζούγκλα αφού το έσκασε από τον Ναό και συναντάει την Ιλάνα με την παρέα της που κατευθύνονται προς τον Ναό, τους λέει τι έγινε και αποφασίζουν να πάνε στην παραλία
στην Π.Π ο Μπέν διδάσκει ευρωπαϊκή ιστορία σε ένα λύκειο και η παράδοσή του αφορά την εξορία του Βοναπάρτη στην Έλβα, διάφοροι συνειρμοί μπορούν να γίνουν, σε αυτό το νησί όλα άλλαξαν.. Ο Ναπολέων ήταν αυτοκράτορας μόνο στο όνομα και όχι ουσιαστικά, είχε χάσει την εξουσία του, καλύτερα να ήταν νεκρός, μοιάζει να συνδέεται με την πτώση του Μπεν από την Θέση του Αρχηγού των Άλλων. ο διευθυντής του του ζητάει να ακυρώσει ένα γκρουπ μελέτης με θέμα την Ιστορία για να επιτηρεί κάποιος τιμωρημένους μαθητές και στον Μπεν κακοφαίνεται, ο Διευθυντής χαιρετώντας τον τον αποκαλεί Linus και ο ben καθώς απομακρύνεται ο Διευθυντής Ρέινολντς λέει it's Dr. Linus actually, και έχουμε μια μικρή υποψία πως κάτι κρύβει μέσα του από την παρανοϊκή προσωπικότητα που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε.
Στην αίθουσα τον Καθηγητών, Ο Μπεν μιλάει με τον Αρτζτ και του λέει πως ο Διευθυντής έχει χάσει το ενδιαφέρον του για το σχολείο και πετάγεται ο Λοκ που είναι αναπληρωτής καθηγητής στο σχολείο και του λέει πως ίσως θα έπρεπε να γίνει εκείνος διευθυντής.
Στο νησί, η Ιλάνα ζητάει από τον Μάιλς να δει πως πέθανε ο Τζέικομπ και του δίνει τις στάχτες του, ο Μάιλς κάνει την σύνδεση και αποκαλύπτει σε όλους πως ο δολοφόνος του Τζέικομπ ήταν ο Μπεν. η Ιλάνα λέει πως ο Τζέικομπ ήταν σαν πατέρας της και φεύγει.
φτάνουν στην παραλία και αρχίζουν να ψάχνουν αντικείμενα για να φτιάξουν ένα καταφύγιο.

στην Π. Π ο Μπεν, περιποιείται τον άρρωστο πατέρα του, νοιώθει αποτυχημένος και ο Πατέρας του του λέει πως δεν είναι αυτή η ζωή που ήθελε για αυτόν.. και για αυτό είχε γραφτεί παλιότερα στην Πρωτοβουλία Ντάρμα και πήγαν στο Νησί, ο Μπεν λέει πως θα ζούσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα αλλά ο πατέρας του του λέει πως μιλάει σοβαρά και σκέφτεται όλες τις χαμένες προοπτικές και αναρωτιέται τι θα είχε γίνει ο Μπεν αν είχε μείνει στο Νησί. The glorious leader of the others σκεφτόμαστε εμείς και επίσης ψυχασθενής δολοφόνος και αθεράπευτος μηχανοράφος και ψεύτης..
το κουδούνι χτυπάει και εμφανίζεται.. η... Άλεξ.. που στην Π.Π είναι μια από τις μαθήτριες του Μπεν, η καλύτερη και τον ρωτάει για το γκρουπ μελέτης που δεν έγινε.. μοιράζεται μαζί του τις ανησυχίες της για το μέλλον και ο Μπεν μοιάζει να ενδιαφέρεται πραγματικά, στην Π.Π είναι καλός άνθρωπος και δάσκαλος.. κλείνει ραντεβού για μελέτη με την Άλεξ το επόμενο πρωί στην βιβλιοθήκη.
Στο Νησί, η Ιλάνα λέει στην Σαν πως θέλει και εκείνη να βρουν τον Τζιν γιατί δεν ξέρει ποιον πρέπει να προστατέψει, αυτόν αυτήν και τους δύο τους; η Σαν ρωτάει γιατί και η Ιλάνα της λέει πως είναι υποψήφιοι για αντικαστάτες του Τζέικομπ, και ποια είναι η δουλειά του Τζέικομπ ρωτάει η Σαν.. θα το μάθεις σύντομα αν είσαι εσύ της λέει η Ίλάνα..στην Ζούγκλα, Ο Τζακ με τον Χέρλυ ξυπνάνε και ο Τζακ θέλει να πάνε στον Ναό, αλλά ο Χέρλυ προσπαθεί να τον καθυστερήσει γιατί ξέρει τι θα συνέβαινε στον Ναό. καθώς περπατάνε στο δάσος συναντάνε τον Ρίτσαρντ που προσφέρεται να τους πάει στον Ναό.
στην Παραλία ο Μπεν μιλάει με τον Φρανκ που του λέει πως παραλίγο να πετούσε αυτός την πτήσε 815 της Οσεάνικ, αλλά παρακοιμήθηκε, ο Φρανκ αναρωτιέται πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή του αν είχε ξυπνήσει και πετάξει με το αεροπλάνο εκείνο, ο Μπεν επισημαίνει πως δεν θα ήταν και πολύ διαφορετική μιας και το Νησί τον έφερε και πάλι σε αυτό. η Ιλάνα εμφανίζεται και με την απειλή του όπλου παίρνει τον Μπεν μαζί της. τον οδηγεί στο "νεκροταφείο" και τον βάζει να σκάψει έναν λάκκο, ο Μπεν ρωτάει για ποιον είναι και εκείνη του λέει πως αφού δολοφόνησε τον Τζέικομπ είναι για αυτόν.
στην Π.Π ο Μπεν μελετάει με την Άλεξ που του λέει πως για να μπει στο Γέηλ χριάζεται μια καλή συστατική επιστολή απο κάποιον που πήγε εκεί και ο μόνος που γνωρίζει είναι ο Διευθυντής, της ξεφέυγει και τον λέει ανώμαλο και όταν ο Μπεν ζητάει εξηγήσεις εκείνη του λέει πως τον άκουσε να κάνει έρωτα με την Νοσοκόμα του σχολείου.. τα μάτια του Δόκτορα Λάινους γυαλίζουν και καταλαβαίνουμε πως κάτι έχει στο μυαλό του..

στο νησί, ο Μπεν προσπαθεί να δωροδωκήσει τον Μάιλς για να τον βοηθήσει αλλά εκείνος αρνείται (γιατί έχει πάρει τα διαμάντια που είχαν η Νίκι και ο Πάολο όταν τους έθαψαν ζωντανούς οι επιζώντες, αλλά λέει στον Μπεν πως ο Τζέικομπ μέχρι και την τελευταία στιγμή που πέθαινε ήλπιζε να έκανε λάθος για τον Μπεν.
στην Ζούγκλα ο Ρίτσαρντ πηγαίνει τον Χέρλυ και τον Τζακ στο Μπλακ Ροκ, λέγοντας πως πηγαίνει εκεί γιατί θέλει να πεθάνει και τους λέει πως όλοι στον Ναό είναι νεκροί.. οπότε δεν είχαν τίποτα να κάνουν εκεί, ο Τζακ ρωτάει για την Κέητ και τον Σαγίντ αλλά ο Ρίτσαρντ του λέει πως πρέπει να ξέφυγαν γιατί δεν τους είδε εκεί. ο Χέρλυ τον ρωτάει πως και δεν γερνάει και εκείνος του Λέει πως είναι ένα δώρο από τον Τζέικομπ.
στην Π.Π ο Μπέν ζητάει από τον Άρτζτ να τον βοηθήσει να εκβιάσουν τον διεθυντή Ρέινολντς με κάποια ηλεκτρονικά μηνύματα του με την νοσοκόμα και εκείνος συμφωνεί με αντάλαγμα μια καλή θέση πάρκινγκ και εξοπλισμό για το εργαστήριο του.

στο Νησί ο Μπεν συνεχίζει το σκάψιμο.. και ο Ρίτσαρντ μπαίνει μέσα στο Μπλακ Ροκ με το οποίο προφανώς ήλθε στο νησί. Ο Τζακ και ο Χέρλυ τον βρίσκουν να παίρνει δυναμίτη και εκείνος τους εξηγεί πως ακόμα και να θέλει να πεθάνει δεν μπορεί να το κάνει μόνος του γιατί τον άγγιξε ο Τζέικομπ και έτσι θέλει αυτοί να τον βοηθήσουν να πεθάνει, συγκεκριμένα να ανάψει ο Τζακ το φυτίλι και μετά να φύγει, ο Τζακ τον ρωτάει γιατί θέλει να πεθάνει και ο Ρίτσαρντ του λέει πως εμπιστέυτηκε τα λόγια του Τζέικομπ που του είπε πως τα πάντα γίνονται για έναν λόγο και πως υπάρχει ένα σχέδιο που τον περιλαμβάνει αλλά τώρα ο Τζέικομπ πέθανε και ο Ρίτσαρντ δεν έχει λόγο να ζει, ο Τζακ ανάβει το φυτίλι αλλά αντί να φύγει κάθεται μαζί του και θέλει να μιλήσουν. Ο Ρίτσαρντ του λέει να φύγει γιατί θα πεθάνει αλλά ο Τζακ του λέει πως θα είναι μια χαρά. ο Ρίτσαρντ τον ρωτάει πως μπορεί να είναι τόσο σίγουρος και ο Τζακ του λέει τι έγινε στον φάρο και τι είδε.. αν ο Τζέικομπ τα έκανε όλα αυτά για κάποιον σκοπό, αν τον έφερε στο νησί για κάποιον ιδιαίτερο λόγο τότε ο λόγος αυτός δεν μπορεί να είναι για να τιναχτεί στον άερα με τον Ρίτσαρντ.. και έτσι συμβαίνει ή μάλλον δεν συμβαίνει. το φυτίλι σβήνει την τελευταία στιγμή και ο Τζακ καταλαβαίνει πως έχει δίκιο, ο Ρίτσαρντ εντυπωσιασμένος και έχοντας την εσωτερική ανάγκη να ακολουθεί πάντα κάποιον άλλον τον ρωτάει τι θα κάνουν τώρα και εκείνος του λέει πως θα πάνε στο μέρος που ξεκίνησαν όλα, στην παραλία. στην παραλία, Ο σωσίας εμφανίζεται στον Μπεν και του λέει πως έχει μαζέψει μια ομάδα ανθρώπων για να φύγουν από το νησί και πως θέλει τον Μπέν να μπει επικεφαλής του νησιού όταν θα έχει φύγει αυτός, ο Μπεν του λέει πως είναι λίγο δύσκολο μιας και είναι σιδεροδέσμιος, ο Σωσίας τότε με μια κίνηση του χεριού του ελευθερώνει τον Μπεν και του λέει που έχει βάλει ένα τουφέκι, να πάει να το πάρει και να σκοτώσει την Ιλάνα που θα τον κυνηγήσει. εκείνος θα είναι στο δεύτερο μικρό νησάκι την Ύδρα. στην Π.Π ο Ντόκτορ Λάινους εκτελεί τον εκβιασμό του, μόνο που ο Διευθυντής έχει ένα κρυφό χαρτί, κάτι για διαπραγμάτευση.. η Άλεξ του έστειλε email και του ζητάει μια συστατική επιστολή για το Γέηλ, εκείνος λέει στον Μπεν πως αν τον κάνει να παραιτηθεί θα καταστρέψει το μέλλον της Άλεξ.. αφήνει την απόφαση στον Μπεν (παραλληλισμοί με την περίοδο που ο Κίμμι έβαλε τον Μπεν να διαλέξει ανάμεσα στο να παραδωθεί στον Κίμμι και να παραδώσει το νησί στον Γουίντμορ και στην ζωή της Άλεξ, βέβαια τότε ο Μπεν θυσίασε την Άλεξ..)

στο νησί, ο Μπεν κάνει αυτό που του είπε ο Σωσίας και αφού βρίσκει το όπλο απειλεί την Ιλάνα, αλλά αντί να την σκοτώσει της λέει την δική του εκδοχή των πραγμάτων..
της λέει πως θυσίασε τα πάντα για το Νησί και τον Τζέικομπ και εκείνος δεν νοιάστηκε καθόλου.. νοιώθει ένοχος για τον θάνατο της Άλεξ.. για τον φόνο του Τζέικομπ.. η Ιλάνα των ρωτάει τι θέλει και εκείνος της λέει να τον αφήσει να φύγει, για που ρωτάει η Ιλάνα και εκείνος της λέει στου Σωσία, γιατί τον ρωτάει η Ιλάνα και εκείνος της λέει γιατί είναι ο μόνος που θα τον δεχτεί, η Ιλάνα φεύγοντας του λέει πως και εκείνη θα τον δεχόταν και ο Μπεν την ακολουθεί, παίρνωντας ίσως την μόνη σωστή απόφαση στην ζωή του.

Στην Π.Π μαθαίνουμε πως ο Μπεν υποχώρησε και ο Διευθυντής Ρέινολντς έγραψε την συστατική επιστολή για την Άλεξ.. ο Μπεν τουλάχιστον σε εκείνη την πραγματικότητα θυσίασε τον εαυτό του και όχι την Άλεξ. η παράλληλη πραγματικότητα δείχνει μια ζωή μάλλον καλύτερη για τους επιζώντες.. έναν καλύτερο κόσμο δεν ξέρω αν αυτό ισχύει αλλά τουλάχιστον έτσι μοιάζει..

πίσω στο νησί
Ο Τζακ με τον Χέρλυ και τον Ρίτσαρντ φτάνουν στην παραλία και συναντάνε τους υπόλοιπους...
οι δύο ομάδες έχουν συνταχθεί και ο πόλεμος μάλλον θα ξεκινήσει σύντομα. ο αντικαταστάτης του Τζέικομπ μάλλον θα είναι ο Τζακ και αρχηγός της ομάδας αν και η Ιλάνα μοιάζει να ξέρει περισσότερα για το τι γίνεται.. στο νησί απέναντι είναι ο Σωσίας με την μορφή του Λοκ και θα έχουμε μια αντιπαράθεση από τα παλιά Τζακ και Λοκ αν και ο ένας δεν είναι ακριβώς ο εαυτός του..

εν τω μεταξύ κάποιος βρήκε το νησί και ήρθε με ένα υποβρύχιο.. ο πρώην αρχηγός των άλλων και παραλίγο πεθερός του Ντέσμοντ, Τσαρλς Γουίντμορ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου